Naročila sem se na pregled k dermatologu za kožna znamenja


Nekaj dni nazaj sem prebirala o kožnih znamenjih in tako nisem mogla nehati razmišljati, ali imam tudi jaz katero znamenje, ki je lahko nevarno. Ker sem videla nevarna kožna znamenja, vseeno nisem znala preceniti, ali so moja nevarna ali ne. Tako sem se odločila, da pokličem mojo zdravnico, da mi izda napotnico za k dermatologu. No, ni šlo tako enostavno, kot sem si jaz mislila.

Prvo me je naročila na pregled, ker je želela z menoj govoriti, zakaj točno potrebujem napotnico in da mi moja nevarna znamenja pogleda. Pri pregledu je bila zdravnica precej prepričana, da moja kožna znamenja niso nevarna. Vseeno je bila prijazna do mene in mi napisala napotnico. 

Tako sem se lahko naročila k dermatologu in prav je bilo tako, kajti splošni zdravnik je splošni in potem so posebej specialisti, ki so izobraženi za določeno področje. Dobila sem sicer datum čez 4 mesece, a se nisem obremenjevala, ker ni šlo za nič nevarnega, saj da bi bilo videti ne nevarni.

Vseeno sem komaj čakala na pregled in na dan pregleda sem bila prav vesela, da si bom pregledala kožna znamenja, da bom končno dobila potrditev, da je vse ok, kar se tiče moje kože. Postalo me je sicer strah, da mi ne bo pregledal vseh znamenj, kajti zdravnici sem pokazala samo 3 kožna znamenja, za katera me je skrbelo. Dermatolog mi je tako pogledal čisto vsa  kožna znamenja po telesu in mi povedal, da je vse ok in da se ne rabim obremenjevati, da bi katero znamenje bilo nevarno. 

Sedaj imam nekaj časa mir, je bilo v moji glavi, ko sem odhajala iz ordinacije. Biti prepričan, da je tvoja koža zdrava in da tvoja znamenja niso nevarna je super. Vsake toliko bi si vsak moral pregledati kožna znamenja, ker nikoli ne veš, če pa je mogoče katero nevarno in tako je to nevarno za tvoje zdravje.