Zemlja za vrt naj bo mehka, če želite veliko korenja

Kako razočarana sem bila eno leto, ko sem posejala na vrt ogromno korenja in ga na koncu nisem imela prav nič. Seveda je pomembna zemlja za vrt, tega sem se zavedala in zemlja ni bila slaba, le bolj trda je bila. Tisti mesec tudi dežja ni bilo kaj dosti, tako, da je tudi to prispevalo, da korenja ni bilo.

Na koncu pa sem ugotovila, da je zemlja za vrt pretrda in da zato ni korenja. 

Kaj pa sedaj?

Kako naj poskrbim, da bo zemlja za vrt mehka?

Povedala sem možu, da korenja na vrtu ni, ker je zemlja pretrda, on pa je dobil idejo, ker je videl, da sedaj en sosed koplje zelo dobro zemljo in jo odvaža, da bo prosil njega, če lahko pripeljejo k nam en tovornjak zemlje. Sprva sem mu ugovarjala, da toliko ne potrebujemo, on pa je vztrajal in želel zemljo pripeljati za ves vrt. 

Tako so nam pripeljali novo zemljo, ki pa je bila resnično kvalitetna in predvsem mehka. To je to, sem si rekla, končno bom lahko imela na svojem vrtu korenje. Tako zelo sem si ga želela. Na to ne bi nikoli pomislila, očitno moj mož premišljuje veliko bolj, kot pa jaz. Takoj se je znašel in to mi je všeč.

Sedaj je naš vrt izgledal čisto drugače, ker je zemlja za vrt bila res dobra in kvalitetna. Prav nič gnojila nisem potrebovala dodati.

Kako z veseljem grem sedaj na vrt, ker vidim, kako lepo rastejo pridelki in kako jim je ta zemlja za vrt koristila. To je res bila dobra ideja, sedaj bom tudi jaz pozorna na te stvari, če kje odvažajo zemljo, ker ti lahko pride še kako prav. Njim pa je tako vseeno, kam jo vozijo, glavno, da vedo, kam morajo peljati. Sedaj je zemlja za vrt takšna, kot bi morala biti leta in leta prej.