Dobra pvc vrata z dobro ključavnico

Ali mislite, da ste res naredili vse, če ste kupili dobra pvc vrata, pozabili na dobro ključavnico, ali pa se namenoma niste odločili za dobro ključavnico?

Moje mnenje je, da če kupujete dobra pvc vrata, morajo ta biti dobra tako po materialu, kot tudi po ključavnici. Niste naredili nič, če si boste privoščili dobra pvc vrata in boste želeli prihraniti denar in boste montirali osnovno ključavnico, to je kot da niste naredili ničesar. Potem bi bilo boljše kupiti klasična vrata in prihraniti denar.

Tako pa smo tu, pri primeru moje sosede. Ravno ona je bila tista, ki je želela prihraniti pri ključavnici, vedela sem da imajo dobra pvc vrata, glede ključavnice, pa je res nikoli nisem spraševala, pa čeprav sva včasih pre klepetale in si ena drugi svetova ure in ure. Pa je prišlo pri njih do vloma in povem vam, da so vlomilci imeli le malo dela, da so prišli skozi glavna pvc vrata v hišo. Moji sosedi prav nič ni bilo jasno, kako so lahko tako zlahka prišli skozi dobra vhodna vrata. Pa jim je zavarovalni agent, ko je prišel na njihov dom kar hitro povedal, ko mu je dala papirje glede vrat. Povedal ji je, da so vlomilci imeli lahko delo, da ne bo rekel nič nad kvaliteto vrat in verjetno so res dobra, vendar pa je vaša ključavnica resnično čisto osnovna in tako niso imeli težkega dela. 

Kako je bilo moji sosedi žal, da je imela osnovno ključavnico na vratih, takoj si jo je dala zamenjati, pravzaprav je zamenjala celotna pvc vrata, tako ima danes še lepša, bolj varna in res kvalitetna vhodna vrata. Na prejšnja pa še pomisliti ne sme, ker je kar malo jezna na prodajalca, da ji on takrat ni tako razložil, kako je z vrati, kot ji je to zavarovalni agent, kako pomembna so pvc vrata in ključavnica v njih, da so varna.